Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On YoutubeCheck Our Feed
Nieuws archief

danzonsr060c_foto_hans_hordijk-2Kom dans met mij …de Danzón

Op 24 maart zijn wij gestart met ons pilotproject Kom, dans met mij…de Danzón in Amsterdam. Dit is een nieuw initiatief van het Internationaal Danstheater (ID), educatieve partner Dans in School en de stichting Vier het Leven. Het is een initiatief voor en vooral met ouderen vanaf de leeftijd van 65+.  Inmiddels heeft de groep 4 voorstellingen met danssalons gegeven, waarvan een in samenwerking met Humanitas Amsterdam. In oktober en december staan er opnieuw voorstellingen gepland met Humanitas bij hun project De langste tafel van Nederland.

In 2017 zal er een langlopend project plaatsvinden in Amsterdam. Hou ons in de gaten!


Er wordt inmiddels flink gedanst in Meppel in Schouwburg de Ogterop. 
Op woensdag 26 oktober zijn de repetities in Schouwburg Ogterop in Meppel gestart met maar liefst twee groepen.Vijf, zes, zeven èn stap, iedere week opnieuw. Het begint voorzichtig maar al na een paar weken zwieren de deelnemers over de vloer.

Op zondag 29 januari is de voorstelling met aansluitend een danssalon in Schouwburg Ogterop. Komt u ook kijken en meedansen op 29 januari? U kunt uw kaartje (€3) kopen bij Schouwburg Ogterop, Zuideinde 70 in Meppel, via (0522) 25 42 42 of via info@schouwburgogterop.nl.

Kijk voor meer informatie over het project op www.goudendans.nl. U kunt op die pagina ook zien naar welke gemeente we na Meppel gaan.

Eerdere deelnemers uit Amsterdam zijn ontzettend enthousiast:

Lydia: ‘Leeftijd is een getal! Die korte voorstelling met aansluitend een dans­salon is een prachtige vorm. Het is een fantastische ervaring. Aarzel niet, doe mee als ze bij je in de buurt zijn!’
Yellie: ‘We werden actief jong en speels door deze dansen. Met mijn slechte rug kwam ik ‘s ochtends vol pijn en somber gestemd naar de lessen. De bewegingen, de muziek, de sfeer, de mensen in de groe­pen en de begeleiders waren zo vol licht en liefde dat ik de pijn vergat en zodoende mijn hele dag verder goed was.’

Iedereen vanaf 65 jaar is welkom op de Danssalons en de voorstellingen. Dus ook uw buurman, vriendin en familie!

Dit project is financieel mede mogelijk gemaakt door


logo rcoaklogo  klein sluyterman van loo copyVSBfonds PAY-OFF CMYK

 

Print Friendly