Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On YoutubeCheck Our Feed
Nieuws archief

HET ID | TEAM | DANCERS | BESTUUR | VACATURES

108Portretten-IDT-050215_zwSophie Lambo, algemeen directeur
“Wat het ID voor mij bijzonder maakt is dat er een open geest is ten aanzien van andere mensen en hun culturen. Het dansrepertoire is divers en kleurrijk, zoals de wereld dat ook is. Alle collega’s zijn écht betrokken bij de club en werken met hart en ziel aan de voorstellingen die we maken. Het geeft een geweldig gevoel om samen resultaat te boeken. Ook het werken met jonge mensen vind ik leuk, dat houdt je bij de tijd en dat is belangrijk, want wij ontlenen ons bestaansrecht aan wat er in de maatschappij gebeurt.” Vanaf medio 2012 zit ik in het bestuur van de Nederlandse Associatie van Podiumkunsten, de NAPK.

Jan Linkens, artistiek intendant
jan“In de afgelopen vijftig jaar is er een enorme hoeveelheid kennis opgebouwd op het gebied van dans, cultuur, tradities en rituelen en die gaan we nu gebruiken om de groep in de volgende artistieke fase te begeleiden. Een nieuw avontuur, waar ik me met veel enthousiasme voor inzet. Wat mij het meest aantrekt in het dansrepertoire van het ID is de afspiegeling van het heden en verleden. Ik houd ervan om verschillende ideeën en mensen samen te brengen en daar opwindende voorstellingen mee maken.”

Petra Poll, financiële administratiePetra2
“Dans vind ik vooral erg mooi om naar te kijken en ik vind het knap hoe dansers hun lichaam gebruiken. Ik ben ook yogadocente en ben sowieso geïnteresseerd in het menselijk lichaam en wat daar allemaal mee mogelijk is. Naast het ID werk ik ook voor andere culturele instellingen, zoals STIP en het Vondelpark Openluchttheater. Ik heb het erg naar mijn zin bij het ID en ik vind het leuk om in mijn vlak ook een steentje bij te kunnen dragen aan de mooie, ontroerende en uitdagende voorstellingen die wij maken.”

Caroline Helversteijn, fondsenwerver

Caroline“Ik ben geweldig trots dat ik mijn ervaring en enthousiasme kan inzetten om het Internationaal Danstheater te helpen bij het inrichten van de nieuwe koers. Een gezelschap dat inmiddels ruim 50 jaar bestaat met héél veel ervaring, creativiteit en ambities. We zijn druk met zoveel mooie plannen en ik ben ervan overtuigd dat het ID met haar nieuwe artistieke richting een absoluut succes zal zijn. Internationale dans met live muziek vanuit alle windstreken. Dat was, dat blijft en zal in de toekomst iedere keer weer een nieuwe belevenis zijn. Ik ben verantwoordelijk voor het fondsenwerving beleid. Wij willen graag meer contact met de vrienden en ik hoop dat de vrienden net zo enthousiast zijn als ik en willen meehelpen om het ID opnieuw te laten stralen”.

 

Annemarie Jonk-Tol, secretaresse P&O/Directie
Anemarie“Elk seizoen is anders, daardoor is het nooit saai op de Kloveniersburgwal. En anders dan op de meeste kantoren, kun je hier echt naar het product kijken. Je weet dus altijd waar je het voor doet. Het gebouw vind ik ook erg inspirerend. Vaak als ik door de hoge hallen wandel, bedenk ik me dat het echt het mooiste kantoor is waar ik heb gewerkt. Naar iedere première neem ik iemand anders mee. Ik merk dan dat ik zelf heel anders naar voorstelling kijk dan mijn introduce. Ik voel me dan echt trots dat het mijn collega’s zijn op dat podium!”

 

Marjolein Prot, marketing & publiciteit, planning Doelenzaal
marjolein“Sinds begin 2014 ben ik verantwoordelijk voor de marketing & publiciteit en daarnaast verzorg ik ook de planning van de Doelenzaal. Naast het ID werk ik ook voor Sportcentrum VU. Ik vind vooral de veelzijdigheid erg leuk, iedere dag is anders en het komt ook zomaar voor dat ik help achter de bar van de Doelenzaal of bij de receptie. Ook het zien groeien van een voorstelling, van de eerste dag van de repetities tot de première vind ik iedere keer weer heel mooi om te zien.”

 

Claudius Kuiper, verhuur doelenzaal
Claudius“Ik vind de Doelenzaal een mooi gebouw en ben al heel lang bij de organisatie betrokken. In 1983 ben ik begonnen op de administratie. Daarna heb ik ook de publiciteit, marketing en acquisitie voor het ID gedaan. In 1992 was het tijd voor wat anders. Maar mijn werk bij de Doelenzaal ben ik altijd blijven doen, naast mijn werkzaamheden als bedrijfsleider, verhuurder en hoofd planning en logistiek bij de Melkweg. Spannend is de nieuwe uitdaging om de deuren van de Doelenzaal open te gooien en het gebouw vaker te verhuren!”

 

Marijon Luitjes, receptie
marijon“Ik werk sinds 2011 als invaller voor de receptie van de Doelenzaal. Daarna ben ik ook aangenomen als algemeen medewerker van het Internationaal Danstheater. Ik reis mee met de voorstellingen en verzorg de merchandise (verspreiding programmaboekjes, verkoop andere artikelen). Ik maak graag een praatje met het publiek om te horen wat men van de voorstelling vindt. Verder geef ik inleidingen bij de voorstellingen (indien nodig), sta ik achter de bar in de foyer van de Doelenzaal bij voorstellingen of andere evenementen in de Doelenzaal en zit ik zo nu en dan bij de receptie. En natuurlijk ben ik er voor de geestelijke en fysieke ondersteuning waar nodig”.

 

Ana Martins Coelho, huishoudelijke dienst
Ana
Print Friendly