Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On YoutubeCheck Our Feed
Nieuws archief

STEUN HET ID | VRIEND WORDEN | GEVEN AAN HET IDMET DANK AAN

Het Internationaal Danstheater (ID) is één van de oudste dansgezelschappen van Nederland. Vanuit haar rijke geschiedenis maakt het ID sinds 2012 een transitie door met nieuw repertoire, waarbij de focus ligt op het gebruiken van elementen van culturen van over de hele wereld als basis voor hedendaagse dansproducties. Choreografen krijgen bij het ID de gelegenheid om hun artistieke en creatieve visie op tradities, rituelen en verscheidenheid te onderzoeken en vorm te geven in een productie. Met haar werk slaat het ID een brug tussen culturen en haar publiek en wil het haar publiek ontvankelijk maken voor de bijzondere rijke en veelkleurige tradities en opvattingen.
Vanaf het nieuwe seizoen 2016-2017 gaat het ID zich focussen op het maken van bijzondere coproducties met andere gezelschappen, theaterbureaus en theaters. Er staan inmiddels twee grote coproducties op de agenda waarover we u te zijner tijd meer informatie over zullen geven.

Onveranderd blijft dat het ID middenin de maatschappij staat en zij in de voorstellingen en daarbuiten het contact met publiek als uitgangspunt neemt. Internationaal Danstheater “Passion for sharing cultures”.

Steun ons op reis

Voor deze coproducties hebben wij uiteraard ook financiële middelen nodig. Die komen uiteraard uit de opbrengst van voorstelling maar om de productie te maken is er meer geld nodig. Om bronnen te onderzoeken, dans, muziek, cultuur en traditie aan elkaar te verbinden en daar een vertaling van te maken in het NU. Dansvoorstellingen met een verhaal en met live muziek. Zoals u van ons gewend bent.Binnenkort zullen wij u via deze website en via de nieuwsbrief op de hoogte brengen van ons eerste grote coproductie.

Hoe kunt u samen met ons op reis?

Als Lokale Held voor €30 per jaar 

U ontvangt hiervoor:

  • Een vrijkaart voor een try-out in een theater in het land
  • De halfjaarlijkse Nieuwsflits
  • Een vrijkaart voor de openbare repetities

Als Avonturier voor €60 per jaar of €5 per maand

U ontvangt alle extra’s van de Lokale Held, plus:

  • Twee vrijkaarten voor een try-out in een theater in het land of voor Dans in de Doelenzaal (u mag zelf kiezen)
Als Wereldreiziger voor €120 per jaar of €10 per maand
Bovenop alle exra’s van de Avonturier:
  • Een vrijkaart voor de première en een uitnodiging voor de Meet & Greet na afloop van de première.
Als Mecenas voor minimaal €300 per jaar
Naast alle extra’s van de wereldreiziger:
  • Twee vrijkaarten voor de première met een Meet & Greet na afloop, plus twee vrijkaarten voor een voorstelling gedurende de tournee.
  • Een uitnodiging de lunch special “en petit comité” met toelichting nieuwe projecten en plannen voor het nieuwe seizoen door directeur Sophie Lambo en artistiek intendant Jan Linkens.
Indien u ons minimaal vijf jaar voor €300 of meer per jaar wilt ondersteunen, nemen wij graag de kosten voor de notaris voor onze rekening! U kunt dit ook kosteloos doen via de overeenkomst periodieke schenking aan een ANBI via de belastingdienst.

Wilt u het Internationaal Danstheater steunen? Klik hier en vul direct online het formulier in.

De Stichting Vrienden van het Internationaal Danstheater is door de belastingdienst aangemerkt als een Culturele ANBI, een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit houdt in dat uw donatie fiscaal aftrekbaar is.

Print Friendly