Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On YoutubeCheck Our Feed

Na het overweldigende succes van FADO, dat bekroond werd met de Danspublieksprijs 2014, en door het publiek hooggewaardeerde Crazy Blues, presenteert het Internationaal Danstheater de nieuwe voorstelling Danzón, geïnspireerd op de gelijknamige muziek- en dansvorm.

Danzón ontstond rond 1870 in Cuba door invloeden van Europese en Afrikaanse immigranten. Bij alle lagen van de bevolking en alle rassen was de Danzón geliefd en er vond een vermenging plaats tussen arm en rijk, wit en zwart. Uit angst voor deze vermenging werd de Danzón verboden. Vele dans- en muziekstijlen ontstonden in deze periode in het hele gebied en de invloed van Danzón en van het Caraïbisch deel op de rest van de muziekwereld is ongekend groot geweest. Sensualiteit, ritme, lijfelijkheid, klankkleuren van een enorme expressiviteit zijn een paar van de kenmerken.

Dansers van het Internationaal Danstheater nemen u, samen met de Cubaanse pianist en componist Abel Marcel Calderon en zijn band, mee in de fascinerende wereld van verschillende Caraïbische culturen.

Choreografie: Jan Linkens
Live muziek met composities en arrangementen van Abel Marcel Calderon