Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On YoutubeCheck Our Feed
Nieuws archief

HET ID | TEAM | DANCERS | BESTUUR | VACATURES

Governance Code Cultuur
Statuten

Rooster van aftreden Bestuur
Bestuursreglement
Directiereglement

Ons besturingsmodel is een bestuur bestaande uit 4 personen met een vacature voor een 5e persoon. Conform de meest recente statuten van het ID, d.d. 1 juli 2013, bestaat het bestuur uit:

– Een voorzitter: mevrouw G.A. Been (1965);
– Een secretaris: de heer R.A. IJsendijk (1953);
– Een penningmeester: de heer M.R.A. Fuchs (1967);
– Een bestuurslid: mevrouw F.J. Renckens-Stenneberg (1948).

Voor de nieuwe kunstenplanperiode wordt een 5e lid geworven.

Profielschets van het bestuur
Als voorzitter heeft het ID gekozen voor een voorzitter uit het bedrijfsleven. Als secretaris heeft het ID gekozen voor iemand met een juridische achtergrond en met een netwerk in de arbeidsrechtelijke wereld. Als penningmeester heeft het ID gekozen voor iemand met een financiële achtergrond. Het 4e bestuurslid heeft een groot netwerk in de (internationale) museale wereld. Alle leden hebben affiniteit en kennis van de Nederlandse en internationale podiumkunsten.

Aantal zetels en functies bestuur
a. Eventuele commissies en samenstelling
b. Overzicht van de leden, leeftijden en (relevante) nevenfuncties.
c. In hoeverre is bewust rekening gehouden met diverse samenstelling?
d. rooster van aftreden

Er zijn 5 zetels waarvan minimaal 3 bezet moeten zijn. Het bestuur heeft 3 hoofdfuncties: voorzitter, secretaris en penningmeester. Het ID heeft ervoor gekozen om een uitgebreider bestuur aan te stellen omdat het ID in een artistieke en zakelijke nieuwe situatie verkeert waarin ontwikkeling aan de orde van de dag is en het bestuur een belangrijke bijdrage kan leveren aan de verdere ontwikkeling van het gezelschap.

Hoewel er rekening wordt gehouden met diversiteit zowel in man-vrouw verhouding als in diversiteit qua etnische achtergrond, staat de kwaliteit van bestuursleden altijd voorop. De 5e zetel is nog niet ingevuld; we zijn op zoek naar iemand met een andere etnische achtergrond en zijn potentiële kandidaten in kaart aan het brengen.

Gonnie Been

Volgens het NRC wilde Gonnie ooit flamencodanseres worden, maar is sinds 2015 sociaal ondernemer en bouwt aan haar eigen bedrijf, RabbleInc. Daarvoor werkte zij als hoofd corporate communicatie en sociale innovatie bij Microsoft Nederland. Op twitter omschrijft Gonnie zichzelf met de steekwoorden “RabbleInc. Vertrouwen op veranderkracht. Mens en organisatie. IndexInitiative. Internationaal Danstheater. Bewust leven, werken & ondernemen. Sociale innovatie”.
(Neven)functies:

Fokelien Renckens-Stenneberg

FokelienFokelien Renckens-Stenneberg (1948) was van 2001 tot en met 2014 directeur van het Zaans Museum & Verkade Paviljoen op de Zaanse Schans en het Czaar Peterhuisje. Hiervoor was zij 17 jaar werkzaam in het Zuiderzeemuseum als hoofd en projectmanager presentatie en educatie in het buiten- en binnenmuseum. Zij heeft diverse bestuurlijke functies in de museale- en culturele sector.

(Neven)functies:
– Lid van bestuur HollandRoute
– Lid van Raad van Toezicht Zaantheater (vacatiegeld)
– Lid van Raad van Toezicht Forteiland PampusLid van Raad van Toezicht Wereldmuseum, Rotterdam (vacatiegeld)
– Lid Bestuur Airborne Museum, Oosterbeek
– Lid bestuur Stichting het Internationaal Danstheater, Amsterdam

Mark Fuchs

“Wederzijds vertrouwen en gelijkwaardigheid” is wat Mark belangrijk vindt. Mark zegt in zijn profiel bij Van Lanschot Bankiers dat hij altijd op zoek is naar de menselijke maat en voelt zich daarom thuis bij van Lanschot Bankiers waar hij inmiddels veertien jaar werkt.

Voor zijn cliënten vindt hij zichzelf een soort huisarts op financieel gebied. Wederzijds vertrouwen en gelijkwaardigheid zijn daarbij de sleutelwoorden. “Dat vertrouwen is noodzakelijk om voor mijn cliënten het verschil te kunnen maken. Ik ken hun situaties, achtergronden en wensen en mede daardoor kan ik gedegen en weloverwogen adviseren in al hun financiële kwesties. Ik ben onafhankelijk en voel mij verbonden met mijn cliënten. Hun belang staat bij mij voorop.

Ik woon met mijn gezin in de stad waar ik ook werk: Amsterdam en ik zou niet anders willen. Ik houd van Amsterdam en alles wat de stad mij te bieden heeft. Ik ben een theaterliefhebber en ga zo vaak ik maar kan naar de schouwburg of een ander podium en zit in het bestuur van twee Amsterdamse theatergezelschappen. Ik leef graag in het hier en nu en vind dat onder andere in het directe contact tussen acteurs en publiek in het theater. Ik vind het prettig om in een eigenzinnige organisatie te werken die een hoogwaardige dienstverlening biedt. Zo ben ik een gelukkig mens.”

(Neven)functies:
– Financieringsspecialist bij Van Lanschot Bankiers
– Penningmeester RvT Stichting Mugmetdegoudentand
– Penningmeester Bestuur Stichting Jong
– Penningmeester Bestuur Stichting Opera Minora
– Penningmeester Bestuur Stichting De Schoolschrijver
– Penningmeester Bestuur Stichting het Internationaal Danstheater

Rob A. IJsendijk

Rob IJsendijk is sinds 1987 advocaat en is in 2001 samen met drie mede oprichters FORT gestart. Rob is partner binnen de sectie Bestuursrecht. Hij heeft ruime ervaring met ruimtelijke ordeningsrecht, waaronder bouwvergunningen en bestemmingsplannen en horeca- en aanverwante vergunningen. Bovendien is hij dé specialist als het gaat om de Wet Bibob waarin hij een ijzersterke reputatie heeft opgebouwd.

Rob is een creatieve advocaat met een persoonlijke benadering van zaak en cliënt. Door cliënten wordt hij gezien als een prettige, gedreven en communicatief vaardige vertegenwoordiger van hun belangen.

Naast het voeren van zijn praktijk geeft Rob colleges bestuurs(proces)recht aan de Nederlandse Orde van Advocaten.

Tevens is hij bestuurslid van diverse culturele instellingen, waar onder de stichting Vondelpark Openlucht Theater en het Amsterdams Fringe festival. Maar ook bemoeit hij zich met de lokale politiek als bestuurslid van Red Amsterdam.

Rob is verder een groot liefhebber van jazz, is daar actief in en speelt bas in diverse formaties.

(Neven)functies:
– Oprichter en partner Fort Advocaten N.V. te Amsterdam:
– Voorzitter bestuur Stichting Vondelpark Openluchttheater (VOLT)
– Bestuurslid BrightNL Coöperatie U.A.
– Secretaris bestuur Stichting Internationaal Danstheater
– Onbezoldigd adviseur Fringe Festival Amsterdam
- Bestuurslid van de vereniging Red AmsterdamProfessie: advocaat bestuursrecht en bassist (www.ijsendijk.com)
Print Friendly