Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On YoutubeCheck Our Feed

_MG_8360

Na de eerste samenwerking in het dansconcert Silent Songs in vorig seizoen, maken het Doelen Ensemble uit Rotterdam samen met het Internationaal Danstheater een voorstelling met als uitgangspunt het werk van schilder Edward Hopper.

Wim Wenders gebruikte inspiratie uit Hopper’s werk in zijn film Paris-Texas: stilstand in bewegende film, en beweging in stilstaande perspectieven. Een verhaal over ‘de tijd’. Elk schilderij heeft een verhaal voordat het stilstond, en lijkt verder te gaan na het “foto” moment. Maar wat dan? Wat was ervoor, wat gebeurde erna? De tijd lijkt uitgerekt, en zijn schilderijen waren een verzet tegen de moderne vervreemding. In de dans zien we verstilde taferelen die tegelijkertijd licht verontrustend zijn: de moderne mens, verbeeld als een geïsoleerd en melancholiek wezen. De muziek geeft hem de kracht om zijn isolatie te doorbreken. Realistische beelden die emotioneel, actief, dissonant en dan weer in harmonie zijn. Een fascinerende muzikale en dansante reis door het werk van één van de meest baanbrekende kunstenaars van de vorige eeuw.

MUZIEK
Doelenensemble; piano,viool en klarinet.
Composities van  o.a. Aaron Copeland, Leonard Bernstein, Philip Glass, Max Richter en nieuw werk van Meric Artac.

Internationaal Danstheater; choreografie Neel Verdoorn, 3 dansers

De zomer zit er alweer bijna op en het nieuwe theaterseizoen vangt aan. Natuurlijk is het Internationaal Danstheater er weer bij! We lijken wel de kat met de negen levens, want er zijn toch weer nieuwe ontwikkelingen voor ons dappere clubje.

Onder de vleugels van het Internationaal Danstheater zijn de dansers een nieuw collectief begonnen. Dit collectief, genaamd ‘Vrije Voeten’ bestaat uit de dansers Jeroen van Acker, Soetkin Jacobs, Patrick Radu, Michael Sastrowitomo, Roìsìn Verheul, Francesca Peniguel en Mathilde Van de Wiele. Zij zullen zelf een nieuwe jeugdvoorstelling produceren, getiteld ‘Trekvogels’. De artistiek en zakelijke supervisie is in handen van het Internationaal Danstheater en Frontaal , ons impresariaat voor onze jeugdvoorstellingen In januari 2018 op de presentatiedag van tonen zij de eerste fragmenten. Houd onze Facebookwebsite en je mail in de gaten, want meer informatie volgt binnenkort!

Dit seizoen werd Kymani, het verhaal van een drummer (6+) wegens succes hernomen. Duizenden schoolkinderen genoten op het puntje van hun stoel van de avonturen van Kymani.
Eén van de vele reacties die wij mochten ontvangen: “Met groep 5 heb ik de voorstelling Kymani gezien in de Lampegiet. Wat was het een mooi optreden. De kinderen hebben genoten! Energieke dans, veel kleur en trommels. Top!”.

De bijzondere voorstelling Tango/Mania (double bill: muziek en dans uit Argentinië en Roemenië) ging op 12 maart j.l. in De Flint in Amersfoort in première waarna een tournee volgde langs de Nederlandse theaters. Wilt u het Internationaal Danstheater nog zien in het theater? Bekijk de speellijst

Komend seizoen ondersteunen wij kleinere projecten van onze dansers zoals Alma van Mathilde Van de Wiele en Heavy Feathers van Soetkin Jacobs. U kunt ons daarbij helpen. Daarnaast kunnen we voor de tournee in 2018 van Hopper uw steun goed gebruiken. Met elk bedrag zijn we enorm blij! Giften zijn mogelijk tot 30 juni 2018 op rekeningnummer NL85ABNA0519163303 t.n.v. Stichting het Internationaal Danstheater. Alvast bedankt!

Een sociaal netwerk overhouden, dat berust op de passie en het plezier dat ontstaat als je met elkaar aan een dansvoorstelling werkt; dat zijn de doelen van het project ‘Gouden Dans’ dat werd geïnitieerd door Dans in School, het Internationaal Danstheater, en Vier Het leven, handelsreizigers als het ware in talentontwikkeling, voorstellingen en plezier.

Ter afsluiting van de eerste twee projecten schreef projectleider Liesbeth Osse een mooi artikel over de ontwikkelingen en de voortgang. Lees het artikel ‘Hart en Ziel’ hier. 

Op 13 maart 2017 gaat de coproductie Tango/Mania in première in Theater de Flint in Amersfoort. Deze coproductie waarin we een tweetal choreografieën zullen zien van Neel Verdoorn (tango gedeelte, op basis van de succesvolle voorstelling Mannen van de Tango uit 2013) en Corneliu Ganea (Roemeense gedeelte, op basis van de Roemeense cirkeldans de Hora) toert de komende maanden door het land. Kijk op de pagina van Tango/Mania voor meer info over de voorstelling en de speellijst.

Wist je dat….

- het Internationaal Danstheater (ID) in 2016 alweer 55 jaar bestaat?
- het ID de Dans Publieksprijs 2014 in ontvangst hebben mogen nemen voor FADO?
- het ID niet structureel gesubsidieerd wordt?
Lees meer over het Internationaal Danstheater

Social Media

LAATSTE KOSTUUMVERKOOP:
Zaterdag 16 december van 14-16 uur
Locatie: Sloterkade 72
1058 HH Amsterdam

TOPAANBIEDING :
€ 15 per kilo kleding dus sla je slag!!
Laatste kans want daarna gaat het naar de goede doelen, dus komt allen, meld je aan op sophie@intdanstheater.nl

SPREAD THE WORD!!
... See MoreSee Less

1 month ago  ·  

View on Facebook

De kostuumverkoop vorige week was een groot succes 😁 Gelukkig hebben we de foto's nog...
Binnenkort doen we nóg een laatste ronde!! Meer info volgt snel op Facebook. #staytuned
... See MoreSee Less

4 months ago  ·  

View on Facebook